Головна » 2015 » Октябрь » 23 » Відкрито меморіальну дошку Василю Кобернюку
12:38
Відкрито меморіальну дошку Василю Кобернюку

 

               23 січня в Ізяславській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів № 4 відбулась лінійка-реквієм на честь вшанування пам’яті колишнього випускника навчального закладу Василя Кобернюка. Згадати його подвиг, висловити співчуття родичам та друзям Василя прийшли керівники районної державної адміністрації, районної ради, міської ради, мати загиблого воїна Валентина Кобернюк та рідні загиблого воїна,  бойові побратими Василя Кобернюка,  учні та педагоги Ізяславської ЗОШ І-ІІ ст. № 4, учнівська молодь міста, волонтери та чимало небайдужих ізяславчан.

             Захід розпочався із виступу директора школи Галини Сліворської. Вона зазначила, що пишається подвигом нашого земляка. Також Галина Михайлівна  подякувала  Валентині Василівні Кобернюк  за гідне виховання сина і  зазначила, що підростаюче покоління  братиме приклад з таких героїв, як Василь Кобернюк, гарно вчитися, аби в мирному майбутньому прославляти нашу вільну Україну та рідне місто. «Вшанування пам´яті  людей, які  загинули за нашу державу  - це наш  

святий обов’язок. І сьогоднішнє відкриття меморіальної дошки нашому землякові, герою Василю Кобернюку – це щира дань справжньому патріоту, який самовіддано вступив до лав захисників своєї Вітчизни, боровся за її  суверенітет, мир та спокій на рідній українській землі,» - наголосила Галина Сліворська.

           Право відкрити меморіальну дошку Василю Кобернюку було надано: директору школи Галині Сліворській, Ізяславському міському голові Валентину Паньковському, бойовому побратиму В.Кобернюка Євгенію  Максименку, президенту шкільного парламенту Іванні Кирилюк. Після відкриття меморіальної дошки усі присутні виконали Державний Гімн України.

        Благочинний храмів Ізяславського округу Хмельницької єпархії Української Православної Церкви Київського патріархату митрофорний протоієрей о.Володимир Ковальчук звершив поминальну літію за загиблим Василем Кобернюком і всіма  загиблими за свободу та незалежність України і освятив меморіальну дошку.

       Також до учасників мітингу звернулись: перший заступник голови районної державної адміністрації Павло Ковальчук, голова районної ради Михайло Борисюк, Ізяславський міський голова Валентин Паньковський, бойовий побратим Євгеній Максименко, представник Ізяславської ЗВК № 58 Микола Ємельянов. Виступаючі наголосили на тому, що ми всі зобов’язані шанувати героїв, не забувати про тих, хто зробив неоціненну  послугу для нас – став на сторожі рідної України. Було зазначено, що герої не вмирають, вони залишаються назавжди у наших серцях!

           Всі присутні на меморіальному заході вшанували світлу пам'ять Василя Кобернюка та всіх, хто загинув за свободу України, хвилиною мовчання.

До меморіальної дошки  Василю Кобернюку присутні на мітингу поклали квіти.

 

Довідково. Василь  Іванович Кобернюк народився  11 жовтня 1983 року. В 1990-1999 роках навчався в Ізяславській ЗОШ І-ІІ ступенів № 4. Відслужив строкову військову службу та службу за контрактом у Збройних Силах України. В період з 2010 по червень 2014 року  проходив службу в органах  Державної  кримінально-виконавчої служби України в ЗВК № 58. Ініціював  подальше проходження  служби у ЗСУ на Сході України. Загинув 24 липня 2014 року під час виконання бойового завдання у зоні проведення антитерористичної операції. Указом Президента України від 8 серпня 2014 року № 64-/2014 нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно)

Переглядів: 421 | Додав: Школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar