Головна » 2017 » Июнь » 15 » Тренінгове заняття "Діти України за здорове життя"
09:44
Тренінгове заняття "Діти України за здорове життя"

До нас прийшло літо, а разом з ним – найкращі канікули для школярів. Скільки радості вони завжди приносять! Водойми манять до себе, довгі літні дні переходять у ще довші вечори.

І легко можна забути про ті небезпеки, які очікують на необережних та недостатньо відповідальних дітей та підлітків. Батьки, заклопотані складнощами та негараздами, можуть не проконтролювати повною мірою дитину, а потім з прикрістю усвідомлювати, що небезпеки чи правопорушення дитини можна було уникнути, якби вчасно нагадати їй про те, як правильно поводитись у суспільстві, що дозволено, а що – ні. Кожен з нас добре розуміє, що проблему завжди краще попередити, ніж боротись з її наслідками. Ми повинні пам’ятати про те, що є основними нормами життя нашого суспільства. Одна з таких норм – виховання здорового покоління сучасної молоді.

Усвідомлюючи, якою важливою є робота сім’ї та школи у цьому напрямку, практичним психологом Ізяславської ЗОШ І-ІІ ст. № 4 ім. В. Кобернюка Батюк Н.В. було проведено тренінгове заняття «Діти України – за здоровий спосіб життя! (профілактика шкідливих звичок та узалежнень у дітей та підлітків в сім’ї та шкільному середовищі)». У заході прийняли активну участь англійський гість шкільного дитячого табору «Бригантина», волонтер всеукраїнської програми «Go camp» Джозеф Рейнольдс Вільямс, начальник служби у справах дітей Ізяславської РДА Ткаченко Р. І., інспектор з ювенальної превенції Ізяславського відділення поліції Славутського ВП ГУНП в Хмельницькій області лейтенант поліції Гончарук М. Р., педагоги, представники батьківської ради школи. І, звичайно, головними діючими особами заходу були діти – відвідувачі літнього пришкільного табору «Бригантина».

Під час обговорення питання активного залучення дітей та підлітків до здорового способу життя та запобігання вживанню тютюну, алкоголю, наркотичних речовин серед учнів закладу в сім’ї та шкільному середовищі, аналізуючи діяльність закладу, результати проведеної роботи з питань профілактики серед дітей та підлітків шкідливих звичок та усіх форм узалежнень, усі учасники тренінгового заняття зазначили, що для плідної подальшої роботи обов’язковою має бути співпраця школи з представниками правоохоронних органів, молодіжними службами та місцевими службами боротьби з наркотиками. Ця діяльність повинна ґрунтуватися на досвіді спільної ефективної праці заради досягнення позитивного результату.

 

Переглядів: 449 | Додав: Школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar