Головна » 2016 » Декабрь » 13 » Тиждень правового виховання
15:08
Тиждень правового виховання

Тиждень правового виховання

        Ефективною формою роботи з правового виховання школярів стало проведення  Тижня правових знань, який проходив у  Ізяславській ЗОШ І – ІІ ступенів №4  ім. В Кобернюка  з 05.12. по 09.12.

    У рамках  тижня проведено ряд заходів: бесіди «Твої права і обов’язки», «Діти: злочин і кара», виховні години «Чи знаєш ти закони?», брейн-ринг на правову тематику, юридичний марафон «Вчинки і відповідальність», виставка  малюнків, плакатів «Я  і мої права», конкурс творчих робіт, тренінгові заняття за програмою рівний-рівному «Знаємо та реалізуємо свої права»--все це сприяло формуванню в учнів правової свідомості і відповідальності за своє власне життя.

   З метою інформування учнів школи вчителем правового виховання Волощак Т.І. було запрошено  представника з надання безоплатної правової допомоги (соціальна програма уряду України, що гарантує людям ефективний захист їхніх прав) Хмиза Євгена Володимировича. Він розповів  дітям  не тільки про права та свободи дітей , а й про обов’язки та юридичну відповідальність за дрібне хуліганство , злочинні дії та багато іншого.  Зустріч пройшла цікаво і невимушено . Лунало багато запитань, на які було  дано змістовну відповідь, а також настанови , куди потрібно звертатись у різних складних життєвих ситуаціях.

    Попередження негативної поведінки набуває нового звучання і з’являється більше надій на виправлення, якщо активну участь у цьому процесі беруть самі  учні. І саме школа  надає таку можливість під час спілкування в колективі, школярі  можуть знайти правильний для себе вибір . Тільки вчасно треба побачити, відчути і зрозуміти проблеми підлітків ,  з чим вміло  справляється  педагогічний колектив школи.

    Варто відмітити, що у навчальному закладі  прослідковується тісна співпраця між такими ланками виховного процесу:   учнівське самоврядування-класний керівник-адміністрація- психолог- рада з  профілактики правопорушень-відповідні служби. Вся робота направлена на  зміцнення знань з права, уміння використовувати набуті знання на практиці, попередження правопорушень .Саме проведення  таких  форм роботи дає змогу забезпечити виховання учнів законослухняними громадянами.  

                                                                                                                        Педагог – організатор

 Велика – Яцюк О.О.

 

Переглядів: 447 | Додав: Школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar