Головна » 2017 » Декабрь » 12 » Тиждень правових знань
10:48
Тиждень правових знань

ТИЖДЕНЬ правових знань

    Цікаво і змістовно пройшов тиждень правових знань в Ізяславській ЗОШ І – ІІ ст.№4 ім .В.Кобернюка . Про права людини і дитини учні дізнавалися з різних джерел , про те, який складний історичний шлях зародження, розвитку і становлення прав людини та дитини в історії людства та українського народу. Діти ознайомились з вітчизняними і міжнародними нормативно-правовими актами щодо прав людини й усвідомили необхідність поважати права інших, вміти захищати свої права й виконувати свої обов’язки.

  1. 7грудня у 6-9 класах відбулося відкрите засідання круглого столу «Моя правова освіта». Ця виховна справа була присвячена всесвітньому Дню права, яке відзначається 10 грудня. На засідання був запрошений юрист з правової допомоги населенню Хмиз Євген Володимирович. Найцікавішим було те, що учні задавали безліч запитань , які їх цікавили і отримали кваліфіковану юридичну відповідь.

Першим кроком «У країну права» для учнів початкової ланки став лекторій, організований і проведений старшокласниками.

Для учнів 5-7-х класів підготували брейн-ринг «Знай і поважай права». Під час цих заходів учні знайомились зі своїми правами на основі Конвенції ООН про права дитини, збагачували свої вміння та навички з курсів морально-етичного спрямування, вдосконалювали вміння логічно мислити і висловлювати власну думку. Проведено конкурс малюнків на правову тематику.

  • тижня відбувалась презентація проектів «Права людини», та громадянина. Вивчали Конвенцію шляхом інсценування різних проблемних життєвих ситуацій дітей через пошуки відповідей у положеннях нормативно-правового документа, витяги з якого були всім роздані. Експертами гри були класні керівники та вчитель правознавства Волощак Т. І. Для учнів 8-х класів проведена рольова гра «Конвенція ООН про права дитини», метою якої було ознайомлення учнів із Конвенцією про права дитини, виховування в них поваги до прав та основних обов язків.

Було проведено анкетування «Рівень дотримання прав людини в нашій школі» серед учнів 5-9 кл. Виходячи із вищезазначеного учні зрозуміли , що існує й багато інших прав, які вони мають знати й реалізовувати щодня.

Пам`ятайте: ваші права не мають порушувати права інших людей. Ці права гарантуються державою. Із віком у вас з`являються обов`язки та відповідальність. Існує також багато законів, у яких закріплюються ваші обов`язки. Незнання законів не звільняє вас від відповідальності.

 

Вчитель правознавства : Волощак Т.І.

Переглядів: 406 | Додав: Школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar