Головна » 2017 » Ноябрь » 14 » Радіодиктант національної єдності
11:41
Радіодиктант національної єдності

Радіодиктант національної єдності

 

У День української писемності та мови політки, митці, актори, викладачі, військовослужбовці,правоохоронці, студенти та школярі написали 17 Радіодиктант національної єдності.

    Ця акція була розпочата в 2000 році і ось уже 17 років поспіль в цей день кожен охочий може перевірити свої знання орфографії, пунктуації та інших правил української мови ,продемонструвати свою єдність з тими, хто любить і шанує українське слово.

 Традиційно акцію організовує Українське радіо. Утім, радіодиктант давно об’єднує не лише шанувальників української мови в рідній країні, але й далеко за її межами. За словами організаторів 30 тисяч людей слухали диктант в Інтернеті
 Девіз цьогорічного радіодиктанту – «Нас багато. Ми різні. Але нас об’єднує спільна мета».

  Учні та вчителі Ізяславської ЗОШ І-ІІ ступенів №4 ім.В.Кобернюка також взяли участь в написанні диктанту єдності. В цілковитій тиші з хвилюванням очікували , коли прозвучить перше слово. Школярі відчували  силу та єдність зі своїми наставниками-вчителями.
І ось звучить голос українського педагога, лінгвіста, радіоведучого Олександра Авраменка. Він, як завше, сам готував текст, і ніхто до останнього моменту не знав, що саме автор диктуватиме, яку тему він обрав. А тема – "Наші пісні". Автор намагався розповісти коротку історію української пісні – від давніх часів до сучасності – до творів Руслани і Джамали.

Написано та перевірено кожне слово диктанту, а емоції не вщухали ще тривалий час: обговорювали текст, навіть ,сперечалися.

Кожен з присутніх знає, що наступного року також візьме участь у даній акції, бо це-цікаво та пізнавально, бо він-частина усіх небайдужих до своєї рідної мови українців.

Переглядів: 330 | Додав: Школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar