Головна » 2019 » Январь » 24 » Природоохоронна акція «Допоможемо птахам взимку» в НПП «Мале Полісся»
16:04
Природоохоронна акція «Допоможемо птахам взимку» в НПП «Мале Полісся»
Природоохоронна акція «Допоможемо птахам взимку»  НПП «Мале Полісся»
   Усе життя птахів узимку цілковито підпорядковане пошукам їжі, адже світловий день короткий, а втрати сил і енергії значні. Птахи майже весь час тримаються поряд зі своїми кормовими ділянками. Деякі з них, синиці, сойки, горіхівки, ще з осені роблять запаси насіння, ховаючи його під корою, в тріщинах гілок тощо.
Напевно, немає потреби доводити користь підгодівлі птахів, яка взимку є одним із найреальніших шляхів допомоги пернатим.
У НПП «Мале Полісся» щорічно проходить природоохоронна акція «Допоможемо птахам взимку».
Так, з метою виховання у школярів дбайливого ставлення до природи рідного краю та збереження місцевої орнітофауни, 23 січня працівниками Парку було організовано та проведено природоохоронну акцію «Допоможемо птахам взимку».
В рамках даної акції зі школярами Ізяславської ЗОШ І-ІІІ ст. №4 ім. В. Кобернюка було проведено бесіду про особливості підгодівлі птахів, догляду за годівницями та раціон зимуючих пернатих. В ході розмови учні також отримали інформаційні буклети з корисною інформацією про тонкощі підгодівлі птахів, адже, як виявляється, не все можна надавати птахам в їжу.
Під час бесіди учні спільно із працівниками Парку виготовили годівнички, котрі розвісили на території школи та наповнили їх пташиною їжею.
Національний природний парк «Мале Полісся» щиро вдячний за допомогу у проведенні акції вихованцям і адміністраціям Ізяславської ЗОШ І-ІІІ ст. №4 ім. В. Кобернюка.
Переглядів: 295 | Додав: Школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar