Головна » 2017 » Ноябрь » 21 » Посвята в подолянчики
13:47
Посвята в подолянчики

                                               ТРАДИЦІЇ ШКОЛИ 

Історичне минуле рідного краю, любов та повага до його культури, людей- одні із важливих завдань формування підростаючого покоління. Напевно, поняття «рідний край» закладається в людині з народження. Ніби нічого особливого в тій місцевості й немає ,але вона- найближча, найрідніша.

Наш рідний край-Хмельниччина. Щедра і мила земля Поділля, розкішна в своїй красі: широкополі лани, вкриті пшеницею, найкращі краєвиди, чепурні жменьки сіл, які понад усе люблять купатися в зелені та сонці, мов Подоляночка з дитячої пісні.

Мета вчителя дати не тільки міцні знання ,наблизити навчання кожної дитини до її сутності , конкретних здібностей, майбутньої життєвої траєкторії людини, але й сформувати гідного патріота, який буде цінити свою землю, продовжувати національні традиції.

Традиції школи-це ті найменші елементи, що об’єднують учнів, вчителів та батьків в один колектив, в одну сім’ю. Ізяславська ЗОШ І-ІІ ступенів №4 ім.В.Кобернюка славиться своїми традиціями. Кожен, хто вперше переступає поріг цього освітнього закладу, відразу ж відчуває дружню атмосферу, теплоту та родинний затишок у дитячому та педагогічному колективі. Частинку цієї дружелюбності школа ніби віддає своїм відвідувачам.

Сьогодні тут день незвичний, особливий , який буває раз в житті кожного учня- це посвята в подолянчики. Щорічно заступник директора школи Мізерна С.М. та педагог-організатор Велика-Яцюк О.О., класовод 1 класу у листопаді організовують цю урочисту подію для учнів – першокласників та їх батьків .

І ось під музику урочисто заходять діти у вишиванках. Козак та козачка виносять на вишитому рушникові коровай з сіллю і пригощають гостей. Дітей вітає старша подоляночка , яка ділиться досвідом та ознайомлює із заповідями подолянчиків. Підтримати прийшли усі учні початкової школи.Після різноманітних конкурсів, домашніх завдань , виступів та жартів, наприкінці свята учні 1-го класу отримали заслужені емблемки , з чим їх і привітала заступник директора Світлана Миколаївна.

Ось уже одинадцяту посвяту провела шкільна дитяча організація “Подоляночка “.Школа живе і буде жити власними традиціями, емоціями та враженнями своїх учнів, вчителів.

Переглядів: 411 | Додав: Школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar