Головна » 2017 » Октябрь » 26 » Козацькому роду нема переводу
11:03
Козацькому роду нема переводу

Козацькому роду нема переводу

 

        Нашу мандрівка в історію давню хотілося б поєднати розповіддю про славну Січ Запорозьку та тими піснями і думами, що їх складав народ про своїх героїв, своїх богатирів. Відгомоніли століття з того часу, як в пониззі Дніпра, за його порогами, мужні і вільнолюбиві лицарі заснували Запорозьку Січ. Світ звав їх козаками .

У народі існує багато легенд про випробування прийому в козаче товариство. Розповідають, що після того, як хлопець перехреститься, його пригощали пекучим від перцю борщем. Новачок мав його з’їсти, запиваючи гіркою водою.

Опісля новачка вели туди, де на Дніпрі лежала перекинута між скелями колода : хлопець мав пройти тим ,,містком”, не зірвавшись у воду. Подолавши цей іспит, майбутній козак повинен був пропливти певну відстань проти течії в смузі дніпровських порогів.

      Ось і ми вирішили перевірити ,чи не перевелись ще козаки у нашій школі та організували спортивно- розважальне свято «Козацькому роду нема переводу»

      За давньою традицією українською гостей добрих та щирих ми хлібом- сіллю зустріли!!!

     Куреням було поставлено завдання придумати назву, девіз та заспівати українську козацьку пісню. Між собою змагалися два козацьких курені «Соколи» 9 класу та «Сучасні козаки» 7 класу.  

Оцінювало спритність козаків компетентне журі у складі педагогічних працівників школи.

Учасники приймали участь у різноманітних конкурсах : « Осідлай коня», «Український гопак», « Конкурс курінних отаманів» , «Стрибки в мішках», «Лава на лаву» та багато інших.

    Отож,журі все ж визначилося з переможцем , ним став козацький курінь «Соколи» 9 класу.

     Свято супроводжувалось веселим жартом, гарним настроєм, сміхом та українськими традиціями!

 

Переглядів: 361 | Додав: Школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar